Notion, sadece önemli olaylar için not tutmak değil, aynı zamanda iş hayatındaki dengeyi kurmak ve kişisel amaçlar oluşturmak için geliştirilmiş bir programdır. Gerek hayattaki önemli durumları sıraya koymak, gerekse kişisel hayat için sorumluluk almak çoğunluk için oldukça zor bir aşamadır. Öte yandan, Notion bütün bunların hepsini derleyip tek bir veritabanı üzerinde düzenlemeyi sağlar ve bu düzenlemelerin nasıl planlanacağı konusunda yardımcı olur. Kişisel deneyim kazanmayı veya hayal edilen hedefe ulaşmayı kim istemez ki? Notion’ın ücretsiz sunduğu kişisel veya profesyonel şablonlar sayesinde hedeflere odaklanan planlamalar yapılabilir ve bunun üzerinden bir takip süreci oluşturulabilir.
Bununla beraber, sadece kişisel alana yoğunlaşmayı tercih edebilirsiniz. Yeni yıl planları, tatil organizasyonları, kitap okuma rutini gibi doğrudan size hitap eden başlıklar altında sayfanızı şablonlarla süsleyebilir, eğlenceli hale getirmek için emojiler, simgeler ve görsel içerikli medyalar kullanabilirsiniz.
Notion, kişisel alanınızı kişiye özel hazırlar ve kendinizi, sırf sizinle ilgili bir sayfada rahat ve güvenli hissedebilirsiniz. Alışkanlık haline getirmek istediğiniz fakat bunun için yeterli ortamı oluşturamadığınızı düşünmeniz oldukça doğal. Örneğin sağlıklı bir beslenme düzeni oluşturmak hemen hemen herkes için kolaydır fakat onu uygulamaya geçirmek düzenli bir takip ve disiplin ister. Notion, bu gibi durumlarda motivasyon kaynağına dönüşür ve bunun için sorumluluk almayı destekler. Kolay kullanımı sayesinde hangi gün ne yediğinizi hatta haftalık kalori kaybınızı sistematik bir şekilde takip edebilirsiniz. Bu da sizin motivasyonunuzu artıracak ve başarılı olmanızı sağlayacaktır. Kısacası, Notion kişisel hayatı, iş takip sürecini, kişisel hedefleri ve planları, akılda kalması gereken önemli durumları detaylı bir şekilde organize etmeyi ve bu şekilde hayatı kolaylaştırmayı sağlar.
Öncelikle, daha gelişmiş olmakla ne demek istediğinizi anlamak isterim. Buradaki her kişinin kendi versiyonu olabilir. Kendi adıma şunu söylemek isterim ki benim için her zaman çağa ayak uydurmak, eğitimli olmak ve plana net bir şekilde uymak demektir. Şimdi fark ettim ki https://el-kitap.org/ e-books sayesinde hayatı daha çok anlamaya başladım. Burada herkesin kendisi için anlaşılır ve hoş türler bulabilmesini gerçekten seviyorum.